Marula (biljno ulje)

Marula (Sclerocarya birrea) iz porodice Anacardiaceae

Marula je listopadno stablo visoko do 18 metara. Potječe iz  južne Afrike i Madagaskara. Plod marule sliči na šljivu, zeleno je do žute boje, jestiv je i bogat vitaminom C. Sjemenke se također koriste u prehrani, a bogate su, bogate su proteinima i uljem. Ulje je, zbog svoje strukture i djelovanja postalo omiljen sastojak kozmetičkih pripravaka


Dobivanje: hladno tiještenje sjemenki


Boja: žuta do zeleno – žuta


Miris: karakterističan, blagi, podsjeća na bobice


Sastavnice ključne za biološku aktivnost: oleinska kiselina, polifenoli, tokoferoli


Napomena: lagane je teksture i brzo se upija u kožu


INCI: SCLEROCARYA BIRREA SEED OIL


Primjena u kozmetici:

Ulje marule primjenjuje se za sve tipove kože na kojoj ostavlja mekan, satenski osjećaj pa se uspješno koristi u njezi lica, tijela i kose. Ima i antioksidativni učinak i odlično se slaže s ostalim uljima. Povećava vrijednost svih vrsta kozmetičkih proizvoda pa se može naći kao sastojak uljnih seruma, losiona za tijelo, krema za lice, pripravaka za njegu kose ili ulja za masaže.


Namjena: za zadržavanje vlage u koži, za njezino učvršćivanje i poboljšanje elastičnosti


Sigurnost primjene: Sigurno je za primjenu.


Literaturni izvor:

https://www.plantagea.hr/prirodna-kozmetika/marula/


FAIRYLAND HEALTH PROIZVOD KOJI SADRŽI ULJE MARULE :

EYWA OIL - SENSATION OF NATURE - FAIRYLAND HEALTH
EYWA OIL – SENSATION OF NATURE

Informacije pružene na ovom portalu, putem njegovih društvenih mreža te pratećih materijala i komunikacija, namijenjene su samo za osnovne i opće informativne svrhe. Sadržaj nije zamišljen kao pružanje medicinskih savjeta i ne uključuje sve moguće mjere opreza, nuspojave ili interakcije koje se mogu javiti. FAIRYLAND HEALTH ne preuzima odgovornost za primjenu pruženih informacija bez konzultacija sa stručnom osobom. Ponuđene informacije ne mogu zamijeniti medicinsku njegu pod stručnim nadzorom liječnika.